Over Ons

BSO-producties is een jong productiehuis dat zich focust op het maken van kwaliteitsvolle musicalproducties, concerten, theater- en jeugdproducties in Antwerpen. Het artistieke team en de cast krijgt steeds vorm door getalenteerde en gepassioneerde liefhebbers te laten samenwerken met professionele artiesten met liefde voor hun vak. Op die manier wordt er op structurele manier aan semi-professionele producties gebouwd in ons Vlaamse cultuurlandschap.

Aan het hoofd van dit productiehuis staat producent en regisseur Manu Jacobs.

GESCHIEDENIS

BSO-PRODUCTIES vzw begon in 2007 als schooltoneelgroep van het Sint-Ursula-Instituut (Wilrijk). Het idee om toneel te spelen met jongeren van het beroeps secundair onderwijs (BSO) ontstond toen Kris Bergmans, leerkracht in de richting Verzorging, naar financiering zocht voor lesmateriaal. Haar zoon, Manu Jacobs, sprong mee op de kar en nam de regie van het project op zich.

Een eenmalig idee werd een blijvende passie: BSO-PRODUCTIES was geboren. Ondertussen is de vzw uitgegroeid tot een productiehuis dat jaarlijks (semi-)professionele producties uit de grond stampt. Een volledig overzicht van al onze voorbije producties vind je hier.

Team

BSO-producties heeft een vast team aan creatives en medewerkers.
Leer ze hier kennen, en kom te weten welke gezichten er achter onze producties zitten.

Manu Jacobs

ALgemene Leiding

Lauro Crijns

Productiemanager

Lies Jacobs

Stuurgroep

Stijn Vermeylen

Stuurgroep

Ons Team

Jasmien Muhammad

Stuurgroep

Johanna Jacobs

Onthaal

Katrien Basslé

Stuurgroep

Delphine Hofman

Marketing

Lies Snyders

Events

Enea Kongs

Events

Bart Segers

Logistiek Manager

Danny Ros

Ticketing & Website

Werking

Doorheen de jaren heeft BSO-PRODUCTIES een werking opgebouwd die verder gaat dan enkel musicalproducties. Kom hier alles te weten!
Zelf deelnemen? Neem dan 
hier contact met ons op.

Producties

Theater – Musical – Concerten

Jaarlijks houdt BSO-producties audities voor hun producties (theater, musical, concerten,…). Die audities gaan door in het najaar (oktober-november) en worden aangekondigd via deze website en via de Facebookpagina.

Onze audities en repetities richten zich niet alleen op ieders individuele prestatie, maar ook op het functioneren en presteren binnen een groep.

Tijdens repetities wordt er belang gehecht om ieder op z’n best te laten functioneren en ontwikkelen. Daardoor krijgen leden niet enkel een vorming die gericht is op de productie, maar die ze kunnen meenemen naar andere ervaringen.

Orkest

Antwerps Musical ORkest (AMOR)

Het Antwerps Musical ORkest is een subvereniging van BSO-producties. Dit orkest wordt per productie samengesteld in functie van de nood aan muzikanten.  Het dirigeerstokje ligt in handen van een gelegenheidsdirigent die per project wordt aangesteld door één van beide verenigingen.

De repetities van AMORkest gaan door in het Antwerpse. De repetitiedag varieert per project en wordt in samenspraak met de muzikanten en dirigent bepaald.

Ben je muzikant en lijkt het jou een leuke ervaring om een musical/concert te begeleiden in een dynamisch, jong en kwaliteitsvol orkest? Laat je naam dan opnemen in onze muzikanten-database en word als eerst gecontacteerd voor volgende projecten!

Scroll naar top